Ohio Bimmers forum

Ohio Bimmers forum (http://ohiobimmers.com/forum/index.php)
-   General BMW Chat (http://ohiobimmers.com/forum/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Belt squeak on cold starts.. (http://ohiobimmers.com/forum/showthread.php?t=12292)

jey4175 12-28-2015 10:47 AM

Belt squeak on cold starts..
 
Is anyone available to take a look or if you know of any reasonable mechanics, please let me know. I'd be more than happy to make your time worthwhile. Thanks !https://vimeo.com/150176589

Zip code - 43054
2008 BMW X5 4.8i


Sent from my iPhone using Tapatalk

MrBillyTalent 12-28-2015 11:24 AM

Consider a new belt or maybe a pulley, I'm not wise enough to distinguish the difference in the noises

jey4175 12-28-2015 11:35 AM

Thanks !


Sent from my iPhone using Tapatalk

justacarguy 01-10-2016 09:37 AM

Sounds like my 330 did when the alternator pulley was shot, start cheap with the belt and then look more into pulleys if that doesn't fix it, you recently bought it so a new belt will give piece of mind and maybe fix the issue. if not the pulleys are easy to change and I will help you with it if you want

jey4175 01-10-2016 09:44 AM

@justacarguy, thanks again. I sent you a PM..


Sent from my iPhone using Tapatalk

Moete87 01-10-2016 06:11 PM

My 135i did the same thing. I had the pully and belt replaced since it was still the OEM belt at 65k miles and I wanted to get it all done without having to worry about it. But the pully was the issue so it was replaced.

jey4175 01-10-2016 09:01 PM

Thanks for the info..


Sent from my iPhone using Tapatalk


All times are GMT -4. The time now is 04:53 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2008 - Present , OhioBimmers.com